Yurtiçi Kargo hizmetlerinden yararlanan e-ticaret siteleri Yurtiçi Kargo Self Servis Entegrasyonu yaparak bu hizmetin sağladığı avantajlardan yararlanabilirler.
İçindekiler
Yurtiçi Kargo Self Servis nedir?
Bu hizmet ile internet bağlantısı olan her yerden Yurtiçi Kargo’nun kargo hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Gönderilerin hızına ve kullanılacak ek hizmetlere karar verebildiğiniz gibi, tek tek ya da toplu olarak siparişi girişi yapabilir, barkod basımı, tahsilat yönetimi, e-posta bilgilendirme ve kurye çağırımı gibi birçok işlemi bu sistem üzerinden yapabilirsiniz.
Yurtiçi Kargo Self Servis entegrasyonu nasıl yapılır?
1. Öncelikle Yurtiçi Kargo müşterisi olmanız ve size ait bir self servis uygulama hesabı açılması gerekiyor. Bu başvuruları yaptıktan sonra sistemi sitenize entegre edebiliyorsunuz.
2. Kayıt işleminizden sonra https://selfservis.yurticikargo.com/ adresini ziyaret ederek self servis hizmetine giriş yapmanız gerekiyor.
3. Sisteme giriş yaptıktan sonra yönetim panelinizde Siparişler -> kargo firmaları bölümünden Yurtiçi Kargo’nun düzenleme kısmına basarak firma numarası alanına “Gönderici Müşteri Kodu”nuzu girin.
”Kargo İçeriği” bölümüne satışını yaptığınız ürün tipini (Elektronik, gıda, tekstil vb.) girin. Sonrasında ise “Kargo Ödeme Tipi” kısmına çalışma altyapınızı girmeniz gerekiyor.
4. “Siparişler” ekranına geldiğinizde gelen sipariş durumunu hazırlanıyor olarak değiştirmeniz gerekiyor ve yanda çıkan düzenleme butonuna tıklayın. Bu ekranda Kargo Türü, tahsilat tipi, kargo içeriği ve kargo ödeme tipi ayarlarını yapın.
5. Siparişler ekranında “Durumu” bölümünü “Hazırlanıyor” olarak değiştirin. Sonrasında altta bulunan mavi renkli “Ara” butonuna tıklayın. Bu işlemden sonra sipariş durumunu hazırlanıyor olarak değiştirdiğiniz siparişler alt bölüm geçecek
Bu işlemlerden sonra yine altta bulunan mavi renkli “Yurtiçi Kargo Çıktısı Al” butonuna basarak işlemi tamamlamak için gerekli olacak olan Excel dosyasını indirin.
6. Sonrasında Yurtiçi Kargo Self Servis hizmetine giriş yapın ve “Kargo İşlemleri” sekmesinden “Yeni Gönderi” butonuna basın. Karşınıza gelen menüde Excel dosyanızı aktar diyerek dosyanızı yeni gelen sayfada “Verileri Al” kısmına tıklayarak yükleyin.
Buradaki bilgilerinizin eksiksiz olması ya da hatasız olması gerekiyor. Yanlış bilgiler olduğu takdirde size bir bildirim gelecektir. Bu tür bir hata alırsanız Excel dosyanızı el ile açarak kendiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz.
7. Kaydınız başarılı ile yapıldıktan sonra teslim listesi oluşturmanız gerekiyor. Bunun için Kargo İşlemleri başlığının altındaki “Teslim Listesi” seçeneğini seçmeniz gerekiyor.
Sonraki aşamada sipariş detayları için ilgili siparişi seçtikten sonra sırasıyla numaralandırılmış butonlara basmanı gerekiyor. Bu alanda:
- A4 barkod ya da Zebra barkodtan hangisini kullandığınızı seçin ve yazıcıdan çıktı alarak kargo kutusunun üstüne yerleştirin.
- Teslim listesi oluştur dedikten sonra oluşan çıktıdan biri sizde biri de kargo firmasında kalmak üzere 2 adet çıktı alın.
- Otomatik kurye çağır butonuna tıklayın
- Teslim listesini onaylayın
8. Kargo elemanı kargonuzu teslim aldıktan sonra Yurtiçi Kargo kendi sisteminde bu ürünü kargoya verecektir. İşlemler kargo kutusunun üzerindeki barkoda göre tamamlanacak.
Sonrasında geriye kalan tek işlem panel üzerinden sipariş durumunu “Kargoya Verildi” olarak işaretlemek olacaktır. Böylelikle işlemlerinizi tamamlamış oluyorsunuz.
Sipariş referans numarası otomatik olarak kargo takip numarası olduğu için herhangi bir kargo takip numarası girmenize gerek kalmaz.