Ne tür ürünlerin satışını yapacağınıza karar vermeniz, e-ticaret işinizi kurmanız için gerekecek uzun ama heyecan verici yolun sadece başlangıcı. Eğer bu ürünleri kendiniz üretmeyecekseniz, bir ya da daha fazla tedarikçi ile çalışacaksınız demektir. Sıra ürünleri müşterinize ulaştırmaya geldiğinde ise işinizi kolaylaştıran yöntemlerin başında dropshopping yer alıyor.
Ürünleri tedarikçilerden temin ederek dropshipping yöntemini kullanabilirsiniz.
Dropshipping kavramını kısaca, kendi üretmediğiniz ürünleri, işin stok ve kargolama bölümünü tedarikçinize bırakarak pazarlamak şeklinde özetlemek mümkün. Dropshopping online ürün siparişi almanız ile başlayan; üretici ya da tedarikçilerinize ilettiğiniz bu siparişlerinizin, onlar tarafından müşterinize ulaştırılmasıyla tamamlanan bir süreç.
Dropshipping’in kimlere uygun olup olmadığını; artılarını, eksilerini ve risklerini IdeaSoft sizin için araştırdı…
Dropshipping, stok ve kargolama işini tedarikçinize bırakarak ürün pazarlamaktır.
Hemen E-ticaret’e Başlayın!
E-ticaret adım atmadan önce, IdeaSoft e-ticaret yazılımlarını ücretsiz deneyebilirsiniz.
İçindekiler
Artıları
1. Düşük Başlangıç Maliyetleri
Dropshipping’in büyük avantajı başlangıç maliyetlerinin düşük olması. Stok oluşturmadığınız için (ki genellikle yeni bir e-ticaret işi için en önemli maliyettir) stok maliyetiniz de yok.
Dropshipping, düşük başlangıç maliyetleri sunar.
2. Düşük Risk
Satışınız gerçekleştikten sonra ürünü temin ettiğiniz için, tedarikçinizin elinde tükenen ürünleri doğru bir şekilde takip edebildiğiniz sürece aldığınız risk son derece düşük.
Dropshipping, satış sonrası ürün temini nedeniyle düşük risk taşır.
3. Verimlilik
Çözüm ortaklarınız ürünlerinizin tedarik, paketleme ve nakliyesini sizin için yapıyor. Yani, dropshipping’i seçmeniz size kolaylık, verimlilik sağlıyor. Ve böylece, dünyanın her yerinden işinizi yönetebiliyorsunuz.
Dropshipping, verimlilik sağlar ve işinizi her yerden yönetmenizi mümkün kılar.
Eksileri
1. Yüksek Rekabet
Dropshipping’e girmek konusunda fazla engel olmadığından, çok sayıda kişi dropshipping yapıyor. Yoğun rekabet koşulları ise kendinizi kalabalıktan ayırmanızı daha zor hale getiriyor.
Dilerseniz IdeaSoft E-ihracat Paketlerini ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.
2. Düşük Kâr
Dropshipping’in en büyük dezavantajlarından biri de düşük kâr marjına sahip olmasıdır. Bu durum, reklam konusunda rekabet edebilmenizi son derece zorlaştırır. Yani düşük kâr marjında iyi bir kâr elde edebilmek için çok sayıda ürün satmanız gerekir. Bu nedenle de içerik oluşturma, hizmette farklılaşma vb. yolları tercih etmek neredeyse bir gerekliliktir.
Dropshipping’de düşük kâr marjları bulunur.
3. Stok yönetimi
Dropshipping’in diğer önemli dezavantajlarından birisi de ön sipariştir. Kendi stoğunuz olmadığı için, üreticiye nakliye siparişi verdiğiniz sırada ürün stoklarda tükenmiş olabilir. Bu da teslimat sürenizin uzaması ya da ücret iadesi yapmak durumunda kalmanız gibi sıkıntılara neden olabilir..
Dropshipping Kimlere Göredir?
Dropshipping doğası gereği, bir işe başlamak için en ucuz seçenek. Bu nedenle, mümkün olduğunca başlangıç maliyetlerini düşük tutmak için tercih ediliyor. Dropshipping, kâr marjları konusunda daha az kaygı duyabilecek insanların tercih etmesi gereken bir iş modeli ve aynı zamanda stok oluşturmak ya da yönetmek istemeyen biri için mükemmel bir seçenek.
Dropshipping, düşük başlangıç maliyetleri ve az risk ile iş yapmak isteyenler içindir.
Dropshipping’de Kâr Marjları
Kârınız; müşteriye verdiğiniz fiyattan tedarik masraflarınızı çıkardığınızda size kalandır. Dropshipping kâr marjları ürün tipine göre değişmekle birlikte ortalama yüzde 5 ile 20 civarındadır.
“Dropshipping” yöntemiyle kendi e-ticaret işinizi kurmak için, teknik bilgi gerekmeksizin ihtiyacınız olan tüm akıllı çözümleri IdeaSoft’ta bulabilirsiniz. Ürünlerinizin internetten satışını kolaylaştıran mobil uyumlu web sitesi ve benzeri sayısız özelliğe sahip IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri tanışmak için siz de hemen demo hesabınızı oluşturun.
Dropshipping nedir?
Dropshipping, kendi üretmediğiniz ürünleri, işin stok ve kargolama bölümünü tedarikçinize bırakarak pazarlamak anlamına gelir. Online ürün siparişi almanız ile başlayan süreç, üretici ya da tedarikçilerinize ilettiğiniz bu siparişlerin müşterinize ulaştırılmasıyla tamamlanır.
Dropshipping’in avantajları nelerdir?
Dropshipping’in avantajları arasında düşük başlangıç maliyetleri, düşük risk ve yüksek verimlilik bulunur. Stok oluşturma maliyeti olmadan, satış gerçekleştikten sonra ürünü temin edebilir ve ürün tedarik, paketleme ve nakliye işlemlerini tedarikçinizin yapmasını sağlayabilirsiniz.
Dropshipping’in dezavantajları nelerdir?
Dropshipping’in dezavantajları arasında yüksek rekabet, düşük kâr marjları ve stok yönetimi sorunları bulunmaktadır. Birçok kişi dropshipping yaparak rekabeti artırır, kâr marjları düşük olduğu için çok sayıda ürün satmanız gerekir ve stok sorunları nedeniyle teslimat süresi uzayabilir veya ücret iadesi yapmak zorunda kalabilirsiniz.
Dropshipping kimler için uygundur?
Dropshipping, başlangıç maliyetlerini düşük tutmak isteyenler ve stok oluşturmak veya yönetmek istemeyenler için uygundur. Ayrıca, kâr marjları konusunda daha az kaygı duyanlar için de ideal bir seçenektir.
Dropshipping ile nasıl başarılı olunur?
Dropshipping yöntemiyle başarılı olmak için, teknik bilgi gerekmeksizin ihtiyacınız olan tüm akıllı çözümleri sunan platformları kullanmak önemlidir. IdeaSoft gibi mobil uyumlu web sitesi ve benzeri sayısız özelliğe sahip akıllı e-ticaret paketleri ile dropshipping işinizi kolaylaştırabilir ve başarılı olabilirsiniz.