Meric Özbek
12 Eylül 2024

Yurtdışından ürün getirmek, hem bireysel tüketiciler hem de e-ticaret firmaları için cazip bir seçenek olmaya devam ediyor. Ancak 2024 yılında, Türkiye’ye getirilen ürünler için uygulanan gümrük vergisi ve vergisiz yurtdışı alışveriş limitlerinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu yeni düzenlemeler, özellikle yurtdışı pazaryerlerinden alışveriş yapan tüketicileri ve yurtiçi pazarda e-ticaret ile uğraşan girişimcileri yakından ilgilendiriyor. Yeni Gümrük…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
23 Ağustos 2024

E-ticaret nedir, internet ve dijital teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte, küresel ticaretin dinamiklerini köklü bir şekilde değiştiren modern bir alışveriş yöntemidir. Dünya genelinde 1990’lı yılların ortalarında hız kazanan e-ticaret, Amazon ve eBay gibi devlerin öncülüğünde büyük bir büyüme yaşadı. 2021 yılında küresel e-ticaret hacmi 4.9 trilyon dolara ulaşmış olup, 2025 yılına kadar 7.4 trilyon doları aşması beklenmektedir.…(Continue Reading)

Ferad Osman Sali
15 Aralık 2022

İnternetten satış yapmak için e-ticarete başlamak isteyenlere rehber hazırladık. Bu e-ticaret rehberi ilk etapta ihtiyaç duyulabilecek birçok bilgiyi içerisinde bulundurmaktadır. E-Ticaret Nedir? İnternet ortamında ürün veya bir hizmetin satışının gerçekleştirilmesine e-ticaret denir. Geleneksel ticaretin yanı sıra internette bir site veya pazaryeri aracılığıyla satış yapılabilmektedir. Genellikle e-ticarete başlamak isteyen kişiler internet sitesi kurmak veya pazaryerlerinde satış…(Continue Reading)

Savaş Çetinkaya
29 Ekim 2022

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler E-ticaret sitesi kurmak için gerekenler nelerdir ve yeni başlayanlar ilk olarak nelere ihtiyaç duyar? Bunu mercek altına almak ve e-ticarete yeni başlayacaklara ön ayak olmak istedik. Geçtiğimiz 5 yılda ülkemizde elektronik ticaret hızla gelişim gösteriyor. Birçok büyük markanın ilgisini çektiği gibi küçük ve orta ölçekli işletmelerin de e-ticaret ilgi odağı…(Continue Reading)

Savaş Çetinkaya
28 Ekim 2022

Uzun zamandır çalışarak online satış sitesi kurdunuz ve satış yapmak için tüm eksikleri tamamladınız. Aynı zamanda ilk satışınızı da yaptığınızı düşünelim. Böylece artık online satış sitesi kurmak sizin için bir plandan öteye geçmiş ve gerçekleşmiş oldu. IdeaSoft ile kazanma sırası şimdi sende Hemen Ücretsiz Deneyin Ancak ilk günlerdeki yoğunluk azaldıktan sonra ve diğer konuları da…(Continue Reading)

Savaş Çetinkaya
26 Ekim 2022

Halihazırda kendini kanıtlamış bir markaya, sahip olduğundan daha iyi bir isim bulmayı hiç denediniz mi? Bu küçük oyunun, düşündüğünüzden daha güç olduğunu, ilk denemeden sonra bile kolayca fark edebilirsiniz. Benzer şekilde; e-ticarette sıkça oynamak zorunda kaldığımız bir oyun: Sanal mağazamıza isim seçmek. E-Ticarete Başlamak İsteyenler İçin Rehber Farklı ürünler ve markalara yer vereceğiniz sanal mağazanıza…(Continue Reading)

Savaş Çetinkaya
3 Ekim 2022

Sanal mağaza açmak ya da bir diğer deyişle e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için hazırladığımız bu yazımızda, olabildiğince zahmetsiz ve maliyetsiz olan konuları sizlere aktarmaya çalışacağız. Okuduğunuzda basit gibi gelse de, birçok firma ve yönetici ticari hayatında bu basit pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini göz ardı etmektedir. Hemen E-ticaret’e Başlayın! E-ticaret adım atmadan önce, IdeaSoft e-ticaret yazılımlarını…(Continue Reading)

Savaş Çetinkaya
26 Eylül 2022

Bir anlığına, e-ticaret, kredi kartı, vadeli satış gibi kavramların olmadığını ve çok değerli ineğinizi küçük bir toprak parçası için takas ettiğinizi hayal edin. İşte ticaretin hikâyesi, bundan binlerce yıl önce böyle başladı. İnsanlık tarihi kadar eski olan ticaret bugünlere gelene kadar hangi aşamalardan geçti? Günümüzde artık, satıcı ve müşterinin yüz yüze görüşmek zorunda olmadan gerçekleştirdiği…(Continue Reading)

Savaş Çetinkaya
22 Eylül 2022

Geçtiğimiz günlerde çapraz satış taktiklerine değinmiştik. Bu yazıda ise çapraz satışa benzer olan “Upselling”i ele alacağız. E-ticarette farklı satış taktikleriyle satışlarınızı ve geri dönüşümlerinizi artırabilirsiniz. Upselling tekniği fiziki mağazalarda satış temsilcileri tarafından sıkça kullanılıyor. Peki bu satış taktiğini e-ticarette uygulamak mümkün mü? Evet, bu taktikten yararlanabilirsiniz. Bu yazıda da upselling ile ilgi ilgili taktikleri sizinle…(Continue Reading)

Savaş Çetinkaya
19 Eylül 2022

İnternette ödeme sistemlerinin gitgide güvenli hale gelmesi ve kullanıcı alışkanlıklarının değişmesi, e-ticaret sektörünün de genişlemesine neden oluyor. Bu büyüme aynı zamanda, artan rekabeti de beraberinde getiriyor. Sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaracak; müşteri beklentilerini tam olarak karşılayan bir e-ticaret sitesinin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini biliyor musunuz? Kullanım kolaylığı sağlamak, e-ticaret sitenizin başarısında önemli bir…(Continue Reading)

Savaş Çetinkaya
1 Ağustos 2022

Dropshipping yöntemi, e-ticarete yeni başlayanlar için oldukça ideal bir sistemdir. Türkçede stoksuz satış olarak da bilinen dropshipping ile farklı tedarikçilerin stokların yararlanarak, kendi e-ticaret siteniz üzerinde bu ürünleri sergileyebilir ve ürünlerin satışlarını yapabilirsiniz. Dropshipping ile detaylı bilgi almak için ”Dropshipping nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir?” ve “Dropshipping ve online pazar yerleri arasındaki farklar nelerdir?” isimli…(Continue Reading)

seyhun
20 Aralık 2016

​Günümüzde e-ticaret pazarı hemen her ürün kategorisine yayılmış durumda. Bu kategorilerden bir tanesi de mobilya sektörünü ilgilendiriyor. Özellikle 2010 yılından beri internet üzerinden mobilya satışı çok artmaya ve giderek daha karlı bir alan oluşturmaya başladı. Mobilya sektörü, e-ticaret pazarında önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle 2010 yılından itibaren internet üzerinden mobilya satışı artış göstermiştir. Bu sektörde…(Continue Reading)