Toptan Ürün Almanın Eksi ve Artıları

E ticarette toptan urun almanin eksi ve artilari

Toptan ürün satın almak hem geleneksel perakende, hem de e-ticarette oldukça yaygın bir uygulama. Temel olarak yaptığınız şey seçtiğiniz ürünü bir tedarikçiden veya doğrudan üreticisinden yüksek adette ve doğal olarak daha ucuz bir maliyette satın almak. Bunun ardından yapmanız gereken üzerine karınızı koyarak satışa sunmak.

Ürünleri kendi üretmeniz seçeneği ile karşılaştırıldığında toptan alma, birkaç nedenden dolayı daha düşük riskler taşıyor. Öncelikle, pazarda zaten talebi olan ürünleri ve markaları tercih etme şansına sahipsiniz. Kendi ürününüzü geliştirmek istediğinizde ise bunun için zaman ve paranızı riske etmeniz gerekiyor.

Toptan ürün almak, üretim yapmaya göre daha düşük risk taşır.

IdeaSoft olarak, e-ticarette toptancılar ya da üreticiler aracılığıyla ürün tedarik etmenin artılarını ve eksilerini ele alarak; bu iş modelini sizin için masaya yatırdık.

Toptan alım, pazarda talep gören ürünleri satma imkanı sağlar.

Artıları

1. Talep edilen ürünler satma

Tüketiciye kendini ispatlamış, bilinen ve talep edilen ürünler satmanız envanter oluşturmanız konusundaki riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir.

2. Markaya Aşinalık

Köklü ve itibarlı markaları satmayı tercih ederek, tanıtım maliyetlerinizi düşürebilir ve tanınmış marka ile birlikte kendi markanıza da güç katabilirsiniz.

Köklü markalar tanıtım maliyetlerinizi düşürür.

Eksileri

1. Talep Edilen Ürünler Satma

Kendini ispatlamış ürünler satmanız avantajınız olduğu kadar, dezavantajınız da olabilir. Çünkü müşteriler, aynı ürünleri farklı firmalardan satın alma gibi bir seçeneğe sahipler. Bu nedenle, rekabette kendinizi farklılaştırmanız ve potansiyel müşterilerinizin sizden satın almaları konusunda onları ikna etmeniz için, daha zorlu bir mücadeleye girmeniz gerekebilir.

2. Fiyat Kontrolü

Marka ürünler satıyorsanız, onların kurallarına büyük ölçüde uymak durumundasınız. Çoğu marka, bazı ürünlerinde indirim yapmanızı engellemek için sizi fiyat kontrollerine zorlayabilir. Bu da rekabet avantajınızı azaltabilir.

Markalar fiyat kontrolleri uygulayabilir.

Hemen E-ihracata Başlayın!

Dilerseniz IdeaSoft E-ihracat Paketlerini ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

IdeaSoft E-ihracat Paketleri

3. Envanter Yönetimi

Ürün ve üreticiye göre değişse de, toptan ürün satın alırken her üründen minimum miktarda satın almanız, çok büyük miktarlarda sipariş vererek, ürün stoklamayı tercih ettiğinizde ise; envanterinizi iyi yönetmek durumundasınız. Çünkü hem talebi karşılayabilmek, hem de stok maliyetlerini düşük tutmak iyi bir envanter yönetimi gerektiriyor.

Envanter yönetimi iyi yapılmalıdır.

4. Tedarikçilerinizle Başa Çıkmak

Ürünlerinizi çeşitli ve çok sayıda tedarikçiden temin ediyorsanız bu süreci yönetmekte zorlanabilirsiniz. Çünkü her tedarikçinin farklı çalışma alışkanlıkları ve şartları olabilir.

Çok sayıda tedarikçiyi yönetmek zor olabilir.

Riskleri

Ürünleri toptan almanın, üretim yapmaya göre riskleri daha az olsa da, bu hiç riskini yok anlamına da gelmiyor. Her şeyden önce peşin ödeme ile toplu olarak aldığınız ürünlerin satılıp satılmayacağına dair bir garanti olmadığı için eğer stokları beklediğiniz sürede tüketmeyi başaramazsanız bu sizin toplam karlılığınızın düşmesine veya belki de o üründen zarar etmenize de neden olabilir.

Kâr Marjı

Bu modelde, “dropshipping” ile kıyaslandığında kâr marjları genellikle daha iyi olsa da; üretimi kendiniz yaptığınız durum kadar da yüksek değil. Yani üretim ve “dropshipping” arasında ‘güvenli bir orta yol’ olarak düşünülebilir. Her örnek kendine özgü olsa da, toptan aldığınız ürünler üzerine, genellikle yüzde 10 ile 50 arasında bir kâr ekleyerek kendi satış fiyatınızı belirleyebilirsiniz.

Toptancılık piyasasında çok çeşitli ürünü bulma fırsatınız var. İşinizde hızlı ilerlemeyi; çok çeşitli ürün ve marka satmayı istiyorsanız, ürünlerinizi toptan satın almak sizin için iyi bir seçenek olabilir. IdeaSoft, e-ticarette her türlü satış modeline uygun, sunduğu entegrasyon seçenekleri fark yaratabileceğiniz; size en uygun altyapı ve çözümleri sunuyor. IdeaSoft’un benzersiz akıllı e-ticaret paketleriyle tanışmak için, hemen ücretsiz demo hesabınızı oluşturun, kârlı çıkın…

Toptan ürün satın almanın başlıca avantajları nelerdir?

Toptan ürün satın almanın en büyük avantajları arasında talep edilen ürünleri satma şansı, markaya aşinalık, ve genellikle daha iyi kar marjları bulunmaktadır. Bilinen ve talep edilen ürünleri satmak, envanter riskinizi azaltır ve tanınmış markalarla çalışarak tanıtım maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Toptan ürün satın almanın dezavantajları nelerdir?

optan ürün satın almanın dezavantajları arasında yoğun rekabet, fiyat kontrolü, envanter yönetimi ve tedarikçilerle başa çıkma zorlukları bulunmaktadır. Bilinen ürünleri satarken diğer firmalarla rekabet etmek zorunda kalabilir ve bazı markalar fiyat kontrolleri ile indirim yapmanızı engelleyebilir.

Toptan ürün satın almanın riskleri nelerdir?

Toptan ürün satın almanın riskleri arasında, peşin ödeme ile toplu olarak aldığınız ürünlerin satılıp satılmayacağına dair belirsizlik bulunmaktadır. Eğer stokları beklenen sürede tüketemezseniz, bu toplam karlılığınızın düşmesine veya zarar etmenize neden olabilir.

Toptan ürün satın almak kâr marjlarını nasıl etkiler?

Toptan ürün satın almak, genellikle “dropshipping” ile kıyaslandığında daha iyi kâr marjları sunar, ancak kendi üretiminizi yaptığınız durum kadar yüksek kâr marjları sağlamaz. Toptan aldığınız ürünler üzerine genellikle yüzde 10 ile 50 arasında bir kâr ekleyerek satış fiyatınızı belirleyebilirsiniz.

Toptan ürün satın alırken envanter yönetimi neden önemlidir?

Toptan ürün satın alırken envanter yönetimi, talebi karşılayabilmek ve stok maliyetlerini düşük tutmak açısından önemlidir. Büyük miktarlarda sipariş verirken iyi bir envanter yönetimi yapmazsanız, stok maliyetleriniz artabilir ve ürünlerinizi zamanında satamama riskiniz ortaya çıkabilir.

Popüler Videolar